Kies de licentie die bij u past.
Prijs per socket
PREMIUM
De meest volledige- Toegang tot enterprise downloads
- Alle features
- Ondersteuning via klantportaal
- Onbeperkt supporttickets
- Responsetijd van 2 uur* tijdens kantoortijden
- Support op afstand via SSH
STANDARD
Meest verkocht- Toegang tot enterprise downloads
- Alle features
- Ondersteuning via klantportaal
- 10 supporttickets / jaar
- Responsetijd van 4 uur* tijdens kantoortijden
- Support op afstand via SSH
BASIC
Voor groeiende bedrijven- Toegang tot enterprise downloads
- Alle features
- Ondersteuning via klantportaal
- 3 supporttickets / jaar
- Responsetijd van 8 uur* tijdens kantoortijden
- Support op afstand via SSH
COMMUNITY
Voor de starter- Toegang tot enterprise downloads
- Alle features
- Community ondersteuning
- 3 supporttickets / jaar
- Responsetijd van 8 uur* tijdens kantoortijden
- Support op afstand via SSH
Of kies voor een gebruiksklare oplossing
Dedicated Proxmox Server
Fully managed inclusief licentie- Gebruiksklare server met Proxmox
- 24×7 SLA
- Inclusief stroom, netwerk en onderhoud
- 8 of 16 cores / ~64 vcores
- 128 of 256 GB geheugen
- 3,5 tot 17 TB
Tuxis Corporate Cloud
Realtime in 3 datacenters- Proxmox cluster in 3 datacenters
- SSD Storage realtime in 3 datacenters
- 24×7 SLA inbegrepen
- Inclusief stroom, netwerk, licenties en onderhoud
- Ook leverbaar als Edge oplossing op uw eigen locatie
- Als IaaS of in eigendom leverbaar
Proxmox VE
Proxmox VE is een compleet open-source oplossing voor bedrijfsvirtualisatie. Met de ingebouwde webinterface kunt u eenvoudig VM’s en containers, softwaregedefinieerde opslag en netwerken, clustering met hoge beschikbaarheid en meerdere kant-en-klare tools op één oplossing beheren.
Servervirtualisatie met ondersteuning voor KVM en LXC
Proxmox VE is gebaseerd op Debian GNU / Linux en gebruikt een aangepaste Linux-kernel. De Proxmox VE-broncode is gratis en wordt vrijgegeven onder de GNU Affero General Public License, v3 (GNU AGPL, v3). Dit betekent dat u vrij bent om de software te gebruiken, de broncode op elk moment in te zien of zelf een bijdrage te leveren aan het project.
Het gebruik van open-source software garandeert op elk moment volledige toegang tot alle functionaliteiten en een hoge mate van betrouwbaarheid en veiligheid. We moedigen iedereen aan om bij te dragen aan het Proxmox VE-project, terwijl Proxmox, het bedrijf erachter, ervoor zorgt dat het product voldoet aan consistente en enterprise-class kwaliteitscriteria.
Container-based Virtualization
Containergebaseerde virtualisatietechnologie is een lichtgewicht alternatief voor volledige machinevirtualisatie omdat het minder overhead biedt.
Linux Containers (LXC)
LXC is een virtualisatieomgeving op besturingssysteemniveau voor het draaien van meerdere, geïsoleerde Linux-systemen op één Linux-besturingshost. LXC werkt als een gebruikersruimte-interface voor de Linux kernel containment-functies. Gebruikers kunnen eenvoudig systeem- of applicatiecontainers maken en beheren met een krachtige API en eenvoudige tools.
Beheer via webapp
Centraal beheer
Hoewel veel mensen beginnen met een enkel knooppunt, kan Proxmox VE uitgroeien tot een groot aantal geclusterde knooppunten. De clusterstack is volledig geïntegreerd en wordt geleverd met de standaardinstallatie. Om alle taken van uw virtuele datacenter te beheren, kunt u de centrale webgebaseerde beheerinterface gebruiken.
Webgebaseerde beheerinterface
Proxmox VE is gemakkelijk te gebruiken. U kunt alle beheertaken uitvoeren met de geïntegreerde grafische gebruikersinterface (GUI), het is niet nodig om een aparte beheertool te installeren. De centrale webinterface is gebaseerd op het ExtJS JavaScript-framework en kan met elke moderne browser worden gebruikt. Het helpt u om alle functionaliteiten vanuit de gebruikersinterface te beheren en om de geschiedenis of de syslogs van elk afzonderlijk knooppunt te overzien. Dit omvat het uitvoeren van back-uptaken, livemigratie, softwaregedefinieerde opslag of HA-geactiveerde activiteiten. Met de multi-master tool kunt u uw hele cluster beheren vanaf elk knooppunt van uw cluster; je hebt geen speciaal beheerknooppunt nodig.
Uniek multi-master ontwerp
De geïntegreerde webgebaseerde beheerinterface geeft u een duidelijk overzicht van al uw KVM-gasten en Linux-containers en zelfs van uw hele cluster. U kunt uw VM’s en containers, opslag of cluster eenvoudig beheren vanuit de GUI. Het is niet nodig om een aparte, complexe en dure beheerserver te installeren.
Role-based administration
U kunt granulaire toegang voor alle objecten (zoals VM´s, opslag, knooppunten, enz.) Definiëren door gebruik te maken van op rollen gebaseerd gebruikers- en machtigingsbeheer. Hierdoor kunt u privileges definiëren en kunt u de toegang tot objecten beheren. Dit concept wordt ook wel toegangscontrolelijsten genoemd: elke machtiging specificeert een onderwerp (een gebruiker of groep) en een rol (reeks bevoegdheden) op een specifiek pad.
Bridged Networking
Proxmox VE gebruikt een bridged netwerkmodel. Elke host kan maximaal 4094 bruggen hebben.
Bridges zijn als fysieke netwerkswitches geïmplementeerd in software op de Proxmox VE-host. Alle VM’s kunnen één bridge delen alsof de virtuele netwerkkabels van elke gast allemaal op dezelfde switch zijn aangesloten. Om VM’s met de buitenwereld te verbinden, worden bridges gekoppeld aan fysieke netwerkkaarten waaraan een TCP / IP-configuratie is toegewezen.
Voor meer flexibiliteit zijn VLAN’s (IEEE 802.1q) en netwerkbinding / -aggregatie mogelijk. Op deze manier is het mogelijk om complexe, flexibele virtuele netwerken te bouwen voor de Proxmox VE-hosts, waarbij de volledige kracht van de Linux-netwerkstack wordt benut.
Lees meer over de Proxmox VE-netwerkconfiguratie.
Flexibele storage
Flexibele, softwaregedefinieerde opslag
Het Proxmox VE-opslagmodel is zeer flexibel. Virtuele machine-images kunnen worden opgeslagen op een of meer lokale opslagruimtes of op gedeelde opslag zoals NFS en SAN.
Er zijn geen limieten, u kunt zoveel opslagdefinities configureren als u wilt. U kunt alle opslagtechnologieën gebruiken die beschikbaar zijn voor Debian GNU / Linux.
Het voordeel van het opslaan van VM’s op gedeelde opslag is de mogelijkheid om actieve machines live te migreren zonder enige downtime.
U kunt de volgende opslagtypen toevoegen in de Proxmox VE-webinterface:
Ondersteunde typen netwerkopslag
- LVM Group (network backing with iSCSI targets)
- iSCSI target
- NFS Share
- CIFS
- Ceph RBD
- Direct to iSCSI LUN
- GlusterFS
- CephFS
Ondersteunde lokale opslagtypen
- LVM Group
- Directory (storage on existing filesystem)
- ZFS
Lees meer over het Proxmox VE Storage Model
Firewall
Proxmox VE Firewall
De ingebouwde Proxmox VE Firewall biedt een gemakkelijke manier om uw IT-infrastructuur te beschermen. De firewall is volledig aanpasbaar, waardoor complexe configuraties via GUI of CLI mogelijk zijn.
U kunt firewallregels instellen voor alle hosts binnen een cluster, of alleen regels definiëren voor virtuele machines en containers. Functies zoals firewallmacro’s, beveiligingsgroepen, IP-sets en aliassen helpen om die taak gemakkelijker te maken.
Gedistribueerde firewall
Hoewel alle configuratie is opgeslagen op het clusterbestandssysteem, draait de op iptables gebaseerde firewall op elk clusterknooppunt en zorgt zo voor volledige isolatie tussen virtuele machines. Het gedistribueerde karakter van dit systeem biedt ook een veel grotere bandbreedte dan een centrale firewalloplossing.
Live/Online Migratie
Met de geïntegreerde live / online migratiefunctie kunt u draaiende virtuele machines van het ene Proxmox VE-clusterknooppunt naar het andere verplaatsen zonder enige downtime of merkbaar effect van de kant van de eindgebruiker.
Beheerders kunnen dit proces met een script of met de webinterface starten, waardoor het een eenvoudig proces wordt. Hiermee kunt u eenvoudig een VM offline halen voor onderhoud of upgrades.
Kernel-based Virtual Machine (KVM)
KVM is de toonaangevende Linux-virtualisatietechnologie voor volledige virtualisatie. Het is een kernelmodule die is samengevoegd in de mainline Linux-kernel en het draait met bijna native prestaties op alle x86-hardware met virtualisatie-ondersteuning – ofwel Intel VT-x of AMD-V.
Met KVM kun je zowel Windows als Linux draaien op virtuele machines (VM’s) waar elke VM private gevirtualiseerde hardware heeft: een netwerkkaart, schijf, grafische adapter, etc. Door verschillende applicaties in VM’s op één hardware te draaien, kun je besparen vermogen en kosten verlagen, terwijl u tegelijkertijd de flexibiliteit krijgt om een flexibel en schaalbaar softwaregedefinieerd datacenter te bouwen dat voldoet aan uw zakelijke eisen.
Proxmox VE bevat KVM-ondersteuning sinds het begin van het project in 2008 (dat is sinds versie 0.9beta2).
Proxmox cluster file system (pmxcfs)
Proxmox VE maakt gebruik van het unieke Proxmox Cluster-bestandssysteem (pmxcfs), een databasegestuurd bestandssysteem ontwikkeld door Proxmox.
Met de pmxcfs kunt u configuratiebestanden opslaan. Door corosync te gebruiken, worden deze bestanden in realtime gerepliceerd naar alle clusterknooppunten. Het bestandssysteem slaat alle gegevens op in een permanente database op schijf, maar een kopie van de gegevens bevindt zich in het RAM. De maximale opslaggrootte is momenteel 30 MB – meer dan genoeg om de configuratie van enkele duizenden VM’s op te slaan.
Proxmox VE is het enige virtualisatieplatform dat gebruikmaakt van dit unieke clusterbestandssysteem pmxcfs.
Command line interface (CLI)
Voor gevorderde gebruikers die gewend zijn aan het comfort van de Unix-shell of Windows Powershell, biedt Proxmox VE een opdrachtregelinterface om alle componenten van uw virtuele omgeving te beheren. Deze opdrachtregelinterface heeft intelligente tabaanvulling en volledige documentatie in de vorm van UNIX-manpages.
REST API
Proxmox VE gebruikt een RESTful API. We kiezen JSON als primair gegevensformaat en de hele API wordt formeel gedefinieerd met behulp van JSON-schema. Dit maakt een snelle en gemakkelijke integratie mogelijk voor beheertools van derden, zoals aangepaste hostingomgevingen.
Authentication realms
Proxmox VE ondersteunt meerdere authenticatiebronnen zoals Microsoft Active Directory, LDAP, Linux PAM standaard authenticatie of de ingebouwde Proxmox VE authenticatieserver.
High Availability cluster
Proxmox VE High Availability Cluster
Een Proxmox VE HA-cluster met meerdere knooppunten maakt de definitie van virtuele servers met hoge beschikbaarheid mogelijk. De Proxmox VE HA-cluster is gebaseerd op beproefde Linux HA-technologieën en biedt stabiele en betrouwbare HA-service.
Proxmox VE HA Manager
De resourcemanager, genaamd Proxmox VE HA Manager, bewaakt alle VM’s en containers in het hele cluster en komt automatisch in actie als een van deze faalt. De Proxmox VE HA Manager werkt out-of-the-box – nulconfiguratie is nodig. Bovendien vereenvoudigt de watchdog-gebaseerde afrastering de implementatie aanzienlijk.
De volledige instellingen van de Proxmox VE HA Cluster kunnen eenvoudig worden geconfigureerd met de geïntegreerde webgebaseerde gebruikersinterface.
Proxmox VE HA-simulator
Proxmox VE bevat een HA-simulator. Hiermee kunt u het gedrag testen van een real-world cluster met 3 knooppunten met 6 VM’s.
De Proxmox HA Simulator werkt out-of-the-box en helpt u de Proxmox VE HA-functionaliteit te leren kennen en begrijpen.
Lees meer over de Proxmox VE High Availability.
Back-up
Back-uppen en herstellen
Back-ups zijn een basisvereiste voor elke verstandige IT-omgeving. Het Proxmox VE-platform biedt een volledig geïntegreerde oplossing, gebruikmakend van de mogelijkheden van elke opslag en elk gastsysteemtype.
De Proxmox VE-back-ups zijn altijd volledige back-ups – met de configuratie van VM’s en container en alle gegevens. Back-ups kunnen eenvoudig worden gestart met de GUI of met de vzdump-back-uptool (via de opdrachtregel).
De geïntegreerde back-uptool (vzdump) maakt consistente snapshots van actieve containers en KVM-gasten. Het creëert in feite een archief van de VM- of containergegevens en bevat ook de configuratiebestanden.
Geplande back-up
Back-uptaken kunnen zo worden gepland dat ze automatisch op specifieke dagen en tijden worden uitgevoerd, voor selecteerbare knooppunten en gastsystemen.
Back-upopslag
KVM live back-up werkt voor alle opslagtypen, inclusief VM-images op NFS, iSCSI LUN, Ceph RBD of Sheepdog. Het Proxmox VE-back-upformaat is geoptimaliseerd voor het snel en effectief opslaan van VM-back-ups (schaarse bestanden, niet-werkende gegevens, minimale I / O).
Proxmox Backup is als service leverbaar. Lees meer over Proxmox VE Backup
IPv4 and IPv6
Zowel de firewall als de hele Proxmox stack heeft volledige ondersteuning voor IPv4 en IPv6. IPv6-ondersteuning is volledig transparant en we filteren standaard verkeer voor beide protocollen. Het is dus niet nodig om een andere set regels voor IPv6 te handhaven.
Nog steeds vragen?